Третій Молитовний сніданок на Волині

На Волині в обласному музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка після річної перерви через пандемію Covid-19 відбувся Третій молитовний сніданок. 10 вересня 2021 року у фойє закладу також зібралися 190 учасників. Серед них — представники різних конфесій, ВІП-персони української та волинської політики й бізнесу, керівники підприємств, меценати, судді, журналісти, представники благодійних фондів, діячі науки та мистецтва. Особливий гість заходу — Браніслав Шкріпек із Словаччини — депутат Європарламенту 2014-2019 років, член ради директорів Європейського християнського руху.

Відкрили молитовний сніданок голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, луцький міський голова Ігор Поліщук та заступник голови облдержадміністрації Людмила Тимощук. З імпровізованої сцени лунали численні духовні настанови священників. Багато з того, що було сказано, змушувало задумуватися. У ході сніданку представники різних конфесій виголосили молитви за Україну, Луцьк, мир, дітей, родину, медиків. Наприкінці заходу у спільному виконанні всіх учасників пролунав духовний гімн «Боже Великий, Єдиний, Нам Україну храни».

Під час Третього молитовного сніданку Волині проводився збір грошей на придбання апаратури для КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» Волинської обласної ради. Ірина Горавська, генеральний директор закладу, у своєму виступі розповіла про нагальну потребу у придбанні обладнання, яке допоможе вчасно діагностувати патологічні зміни у мозковій діяльності хворих діток та визначити правильну тактику лікування. Це сучасний прилад для проведення амплітудно-інтегрованої електроенцефалографії ЕЕГ з метою діагностики патологічних відхилень у діяльності центральної нервової системи новонароджених і хворих дітей.