Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування у медичному об’єднанні

1 серпня розпочався всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування. Девіз цьогорічного тижня «Захист грудного вигодовування: спільна відповідальність».

Немовля, тобто дитина першого року життя, повинна вигодовуватись грудьми матері. Так закладено природою і так має бути, якщо нація прагне зберегти репродуктивне і психоемоційне здоров’я і мати перспективи для розвитку, а кожна конкретна сім’я хоче виростити здорову дитину. Захист грудного вигодовування та підтримка матерів-годувальниць – це спільна відповідальність родини, медичних працівників усіх рівнів, трудових та навчальних колективів, громадськості, суспільства, держави.

Обласна дитяча лікарня має багаторічну успішну політику підтримки грудного вигодовування дітей з моменту їх народження та протягом перших років життя. З 2008 року наш заклад має статус «Лікарня, доброзичлива до дитини», а це означає, що ми піклуємось про раціональне вигодовування дітей, яким надаємо допомогу та створюємо сприятливі для цього умови в підрозділах лікарні, будь то стаціонар, консультативна поліклініка чи діагностичні підрозділи. Персонал добре володіє знаннями і навичками допомоги матерям в підтримці грудного вигодовування у складних ситуаціях, коли дитина хворіє, коли виникають труднощі з лактацією у мами. Ми завжди прийдемо на допомогу, щоб зберегти грудне вигодовування та успішну лактацію, навіть, якщо мама і дитина тимчасово розлучені – мати-годувальниця безперешкодно відвідує своє немовля в реанімаційних відділеннях, надає грудне молоко та бере участь в годуванні дитини.

Члени сімей наших пацієнтів можуть отримати сучасні поради по збереженню грудного вигодовування в ситуаціях, коли мама планує виходити на роботу або навчання. Консультації з підтримки грудного вигодовування можна отримати у фахівців нашого закладу під час відвідування поліклініки, відділення катамнестичного спостереження, а також у лікуючих лікарів стаціонару.

Можна скористатися контактними телефонами:

  • 28-22-81 – відділення новонароджених і недоношених дітей
  • 068-385-61-76 – відділення катамнестичного спостереження