День захисту дітей у медичному об’єднанні захисту материнства і дитинства

1 червня у КП “Волинське територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства” Волинської обласної ради святкували День захисту дітей. Це свято було насиченими різними приємними і вагомими подіями.

З самого ранку у всіх стаціонарних відділеннях Волинської обласної дитячої клінічної лікарні та в санаторії для дітей з баками “Дачний” хворим діткам були вручені подарунки від спонсорів, проведені різноманітні конкурси та майстер-класи.

Одночасно з цим у Волинському обласному перинатальному центрі зустрічали поважних гостей –  делегатів з областей України у складі голів обласних рад, їх заступників, керівників служб охорони здоров’я, перинатальних центрів і ряду обласних дитячих лікарень. Участь у заході прийняли представники влади області – голова Волинської обласної ради Г. Недопад, заступник голови облдержадміністрації І. Чуліпа, заступник Луцького міського голови І. Чебелюк, Народний детутат України VIII скликання, голова жіночого руху “За майбутнє” І. Суслова, депутати  Волинської обласної ради.

Волинський народний хор привітав присутніх зворушливими піснями, а голова Волинської обласної ради Григорій Недопад сказав, що ми раді зустрічати друзів на гостинній волинській землі, розповів про історію створення Волинського обласного перинатального центру, його оснащення, внесок попереднього голови облдержадміністрації, а нині Народного депутата України І. Палиці в завершенні довготривалого будівництва. Зараз  цей заклад – наша гордість. Ми докладемо максимум зусиль, щоб обласна дитяча клінічна лікарня, що побудована у 1986 році та входить до складу територіального медичного об’єднання, також була відремонтована і відповідала  сучасним вимогам.

Відтак, на території закладу була продовжена традиція закладення парку – гостями висаджені зелені насадження у вигляді “кола дружби”.

Відбувся також обмін досвідом по наданню якісних перинатальних послуг в умовах медичних закладів КП “Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства” – Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства, з презентаціями Ірини Горавської, генерального директора закладу, Тетяни Загребельної – завідувачки анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених та Михайла Ловги – завідувача нейрохірургічним відділенням.

Наступним було відкриття відділення променевої діагностики з інстальованими сучасними, придбаними за сприяння Фонду І.П. Палиці “Тільки разом”, комп’ютерним томографом та сучасним цифровим рентгенапаратом. Приміщення відремонтоване з врахуванням всіх вимог, а також того, що сюди будуть приходити маленькі пацієнти. Тому КТ – оформлено в стилі “акваріуму”, а рентгенкабінет – в стилі “тропіків” для створення казкової атмосфери, щоб дітки не відчували страху при обстеженнях. Гості з областей з цікавістю ознайомились з організацією роботи структурних підрозділів  перинатального центру і обласної дитячої клінічної лікарні.

Після цього, гості прийняли участь у святкових урочистостях на території Волинської обласної дитячої клінічної лікарні, де були вручені Грамоти і Подяки від Волинської обласної ради, обласної державної адміністрації, управління охорони здоров’я та Луцького міського голови кращим працівникам медичних установ об’єднання, що надають фахову медичну допомогу дітям. На території дитячої лікарні з концертними номерами перед присутніми виступили: зразковий ансамбль народного танцю  “Волиняночка”, ансамбль народної музики “Волиняни” – музичної школи №3 м.  Луцька. Вела дійство Яна Лаба.

Одночасно на території перед консультативною дитячою поліклінікою були розгорнуті куточки з майстер-класами: гончарство, малювання, виготовлення м’якої іграшки, розпис печива, працювали аніматори та в гості до дітвори приїхала на спецавтомобілях поліція охорони.  Свято вдалось, батьки хворих дітей дякували за цікаву організацію.

Висловлюємо щиру вдячність всім  спонсорам та благодійникам, які долучились до  святкового дійства а також :

  • Луцькому кооперативному фаховому коледжу
  • Волинському обласному благодійному фонду “Дитяча місія. Україна”
  • Агенції PartyLab,
  • Гончару М. Шавула
  • АВЕРС (Т. Федоренко) за проведений майстер-клас в онкогематології,
  • Волинському національному університету (викладач Г. Вахрамєєва з студентами) за майстер-клас з аплікації “Святкова листівка” в ортопедо-травматологічному відділенні,
  • Луцькому педагогічному коледжу (викладач з Степанюк О.) і Боратинській школі  (вчитель Навротюк О.)  за  майстер-клас з малювання в хірургічному відділенні
  • Общині прогресивного іудаїзму Volunter community та ВОГО “Ми плюс” за розваги для дітей з інвалідністю, організовані у  санаторії для дітей з батьками “Дачний”.