Благодійний візит голови правління МБФ «Центр соціальних проектів майбутнього» та директора Волинської дирекції АТ «Укрпошта»

7 листопада 2019 року голова правління МБФ «Центр соціальних проектів майбутнього» Вадим Хаджиоглов та директор Волинської дирекції АТ «Укрпошта» Іван Люсак особисто привезли у КП «ВОДТМО» і вручили медичну апаратуру для проведення спостереження за станом важкохворих діток – Монітор пацієнта ВМ800А. Даний прилад передано у педіатричне відділення № 3 для лікування хворих з онкологічною патологією.

Монітор пацієнта ВМ800А – приліжковий прилад з кольоровим екраном, який призначений для здійснення постійного моніторингу і контролю за основними фізіологічними параметрами хворого: ЕКГ, ЧСС, пульс, аналіз ST сегмента, аналіз ритму. Пам’ять монітора (96-годин графічних і табличних трендів по всіх параметрах, 400 груп виміру, 200 подій тривоги, 5-хвилинні сигнали акустичної і візуальної тривоги) своєчасно інформують медичний персонал про небезпечний стан пацієнта). Технологія виміру рівня насичення артеріальної крові киснем DiOx SpO2 забезпечує високу точність і надійність заміру. Є функція стоп-кадру.

Завідувач педіатричного відділення №3 з центром дитячої онко-гематології Яна Рижко розповіла, що важкохворі пацієнти центру потребують постійного моніторингу. Отриманий монітор пацієнта забезпечить цілодобовий контроль за важливо життєвими функціями хворих, що лікуються на дитячих онкологічних ліжках. Такий монітор хотілося б мати для кожного з важко хворих пацієнтів центру. Наразі у центрі лікують 17 юних пацієнтів.

Голова правління МБФ «Центр соціальних проектів майбутнього» Вадим Хаджиоглов розповів, що у рамках проекту «Діти проти раку» закуповують як обладнання для лікарень, так і медикаменти для дітей. Фонд працює з 2011 року. У світовому індексі благодійності Україна у 2014 році посідала 129 місце серед понад двох сотень країн, зараз держава значно покращила позиції та посідає 83 місце. Ситуація на сході країни, збір коштів для військових, спонукає людей не проходити повз тих, хто потребує допомоги. До прикладу, завдяки збору коштів у відділеннях «Укрпошти», вдалося придбати даний Монітор пацієнта.

Директор Волинської дирекції «Укрпошти» Іван Люсак зауважив, що «Укрпошта» співпрацює з МБФ «Центр соціальних проектів майбутнього» вже понад п’ять років. Цього разу протягом трьох місяців вдалося зібрати кошти на придбання цього обладнання. Жителі Луцька та області у поштових відділеннях жертвували ці гроші, починаючи від внесків у розмірі 5-10 гривень.

Генеральний директор КП «Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання» Сергій Ляшенко розповів, що в умовах недофінансування дуже важливою є благодійна і спонсорська допомога, яку закладу надають як вітчизняні, так і зарубіжні благодійники. КП «ВОДТМО» отримує велику кількість благодійної допомоги, зокрема найбільше, від громади з німецького міста Ганновера, міста Портленд (США) та Скандинавської місії. Волинська обласна дитяча клінічна лікарня на 325 стаціонарних місць працює над покращенням умов та рівня надання медичної різнопрофільної високоспеціалізованої медичної допомоги маленьким жителям Волині. Наразі триває ремонт в одному з відділень, який здійснюють за кошти місцевих меценатів. Ми щиро раді за допомогу всім благодійникам.

Зустріч гостей
Зліва направо: Сергій Ляшенко, Ігор Дородних (медичний директор), Яна Рижко, Вадим Хаджиоглов, Іван Люсак