Всесвітній день онкохворої дитини

Всесвітній день онкохворої дитини (англ. International Childhood Cancer Day, ICCD) відзначається 15 лютого.

У вересні 2001 року у Люксембурзі на черговій зустрічі Міжнародної конфедерації батьків, чиї діти хворі на онкологічні захворювання, було прийнято рішення про проведення Міжнародного дня дитини, хворої на рак. В Україні ICCD відзначається з 2003 року.

 За даними ВООЗ у світі щорічно новоутворення діагностують у 300000 дітей у віці від народження до 19 років. В Україні щороку діагностують близько тисячі нових випадків онкологічних хвороб у дітей. Найбільш поширеними онконедугами серед українських дітей є лейкемія (рак крові) та рак головного мозку. Найбільш поширені онкологічні захворювання в дітей:

  • у хлопчиків — 76,6% всіх випадків — лейкемія, рак головного мозку та нервової системи, злоякісні новоутворення кісток, м’яких тканин та нирок;
  • у дівчаток — 85,3% всіх випадків — рак головного мозку та нервової системи, лейкемія, злоякісні новоутворення заочеревинного простору, м’яких тканин та кісток.

В цей день, хочеться привернути увагу всіх людей з метою – покращити інформування суспільства про проблеми дитячих онкологічних хворіб.

Це не день відчаю, а свято перемоги дітей, лікарів, родичів хворих і всіх, хто не байдужий до чужого горя.   Це день суспільної підтримки та допомоги тим, хто цього потребує.

Боротьба за життя онкохворої дитини – це війна, війна жорстока і нещадна, перемога в цій війні – врятоване життя.

Сьогодні хочеться подякувати кожному за неоціненну допомогу у боротьбі з дитячим раком. Всім, хто щодня докладає багато зусиль для лікування цих діток. Кожному благодійнику та волонтеру, кожній громадській організації та фонду.

З Вами легше в кожному кроці. Ви завжди поруч з кожною хворою дитиною  і на кожному етапі лікування хвороби відчутна Ваша підтримка.

Дякуємо за своєчасне придбання ліків, яких не вистачає. Щомісяця отримуємо ліки, розхідні матеріали, а інколи навіть необхідне обладнання, що допомагає нам лікарям і батькам наших пацієнтів, боротися з такою важкою недугою.

Ми дякуємо всім хто активно допомагає нашим маленьким пацієнтам боротися з цим захворюванням та покращує їх емоційний стан щодня. Дякуємо за їх посмішки та веселий сміх.

Дякуємо батькам, за силу, терпіння та віру у здорове майбутнє дитини!

БАЖАЄМО МІЦНОГО ЗДОРОВ’Я КОЖНІЙ УКРАЇНСЬКІЙ РОДИНІ!

Одні з переможців: